Ποιοί είμαστε
home-left-img-mj83mchxvmsdlenexer7qdbmt6geqgydjsntr8lpp6

Η Οινωδία του Sommelier ξεκινάει τον Απρίλη του 2006 από τον Sommelier Κωνσταντίνο Τσιανάκα σαν αποτέλεσμα της 25 ετούς εμπειρίας του στην οινική αγορά της Ιταλίας. Η μεγάλη του αγάπη για την μεσογειακή αυτή χώρα, τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της τον έφερε σύντομα σε επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Ξεκινώντας το 1980 σαν πωλητής σε μια μεγάλη εταιρεία διανομής έφτασε πολύ γρήγορα να διευθύνει ένα μεγάλο δίκτυο πωλητών και να έχει ιδρύσει 6 νέα γραφεία σε ισάριθμες πόλεις για λογαριασμό της εταιρείας του.

Πορεία

Στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν γνώρισε σε βάθος τον οινικό κόσμο της Ιταλίας ταξιδεύοντας σε όλη την επικράτεια μελετώντας και δοκιμάζοντας έναν μεγάλο αριθμό από γηγενής ποικιλίες του πολύ πλούσιου Ιταλικού αμπελώνα γεγονός που τον καθιστά έναν πραγματικό « γνώστη» του Ιταλικού κρασιού, αλλά και της μεγάλης γαστρονομικής γκάμας των γειτόνων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα του κρασιού.

q
q
Το 2006 μετά την απόφαση του να εγκατασταθεί στην Ελλάδα ξεκινάει την Οινωδία του Sommelier εξαργυρώνοντας την μεγάλη εμπειρία του.

Η γκάμα των προϊόντων που εισάγει περιλαμβάνει πάνω από 100 ετικέτες κρασιών όλων των κατηγοριών έναν καλό αριθμό αποσταγμάτων (grappe ) εκ των οποίων τα περισσότερα με σημαντικές παλαιώσεις, gourmet αρωματικά ξύδια, και συνέχεια ανανεώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και την ζήτηση της αγοράς αλλά πάντα με κριτήριο την ευαισθησία και το γούστο ενός εραστή της ποιότητας και της φίνας γεύσης.
Ο προσανατολισμός της Οινωδίας Του Sommelier δεν είναι μόνο εμπορικός αλλά τρέφει την φιλοδοξία να φέρει τον Έλληνα καταναλωτή σε επαφή με τον τεράστιο πλούτο ποικιλιών αλλά και οινοποιητικών μεθόδων των Ιταλών που δίνουν εξαιρετικά κρασιά – πολλά άγνωστα στο ευρύ κοινό – αλλά επιλεγμένα με γνώμονα την ποιότητα και το προσωπικό μεράκι των παραγωγών τους.